Μπάμπης Καραθάνος

Μπάμπης Καραθάνος

Μπάμπης Καραθάνος

Γεννήθηκα ζω και εργάζομαι στο Περιστέρι Αττικής, όπου τα τελευταία 30 χρόνια διατηρώ φαρμακείο στο κέντρο της πόλης.

Από τον Σεπτέμβριο του 2021 είμαι σύμβουλος του υπουργού Υγείας για τον τομέα φαρμάκου.

Αποφοίτησα από τη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο Πανεπιστήμιο υπήρξα ηγετικό στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ.

Ασχολήθηκα με τον αθλητισμό ως αθλητής της ομάδας μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου (Γ.Σ.Π), ο οποίος με τίμησε με τη θέση του Προέδρου της ΚΑΕ Γ.Σ.Π στην Α1 εθνική κατηγορία. Σήμερα υπηρετώ την ομάδα από τη θέση του Αντιπροέδρου.

Είμαι υπερήφανος πατέρας τεσσάρων παιδιών, της Φιγαλείας που είναι πτυχιούχος χημικός ΕΚΠΑ,  του Κωνσταντίνου που είναι πτυχιούχος της Φαρμακευτικής Σχολής, της Εύης που είναι πτυχιούχος του τμήματος νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Βασίλη που είναι φοιτητής Οικονομικών.

Έχω διατελέσει :

Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής (2010-2014)

Αντιπρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» (2005-2009)

Σύμβουλος των υπουργών υγείας για θέματα φαρμακευτικής πολιτικής (2013-2015)

Συνεργάτης της γραμματείας διεθνών σχέσεων  της Ν.Δ. (2000-2009)

Έχοντας πάθος για την πατρίδα μας, αγωνίστηκα επί σειρά ετών για τα εθνικά θέματα και υπήρξα Πρόεδρος της Συντονιστικής Φοιτητικής Ενώσεως Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΣΦΕΒΑ), Πρόεδρος της Εθνικής Νεολαίας Βορείου Ηπείρου (ΕΝΒΗ) και Μέλος Δ.Σ. Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Από το 2005 είμαι Πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών.

Είμαι επίσης μέλος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Εκλέκτορας Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Μέλος της Οργάνωσης « Φαρμακοποιοί του κόσμου», Μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ), Μέλος της Εθνικής Οργάνωσης Πολυτέκνων Αθηνών (ΕΟΠΑ), Μέλος της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ.

Μπάμπης Καραθάνος

Μπορούμε να πάμε επιτέλους την Ελλάδα μπροστά!

Από πολύ νέος ασχολήθηκα με τα κοινά. Αγωνίστηκα πάντοτε από την πλευρά του δίκαιου. Προσπαθώ από κάθε θέση και δραστηριότητα να προσφέρω πάντα με θετικό τρόπο στους συμπολίτες μου και στην πατρίδα μου η οποία τα τελευταία χρόνια υποφέρει. Πιστεύω ότι η πατρίδα μας, χρειάζεται Έλληνες πολίτες – πατριώτες με θέληση και όρεξη να τη βοηθήσουν να ορθοποδήσει. Να βάλουν πλάτη για να ξεπεράσει τα εμπόδια που την κρατούν δέσμια χρόνιων παθογενειών και ιδεοληψιών που βολεύουν τους λίγους βολεμένους και δημιουργούν συνεχώς αδιέξοδα για τους υπόλοιπους. Για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να μείνουν εδώ και να χτίσουμε μαζί μια νέα Ελλάδα βασισμένη σε αξίες και αρχές, με ισονομία, ισοπολιτεία και ευκαιρίες για όλους. Για τους στόχους αυτούς εργάζομαι καθημερινά ως ενεργός πολίτης. Το μέλλον της Ελλάδας απαιτεί θέληση και όραμα!