Μπάμπης Καραθάνος

Μπάμπης Καραθάνος

Ο Μπάμπης (Χαράλαμπος) Καραθάνος γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στο Περιστέρι Αττικής, όπου τα τελευταία 32 χρόνια διατηρεί φαρμακείο στο κέντρο της πόλης.

Αποφοίτησε από τη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πολύτεκνος και πατέρας τεσσάρων παιδιών, της Φιγαλείας που είναι πτυχιούχος χημικός ΕΚΠΑ,  του Κωνσταντίνου που είναι πτυχιούχος της Φαρμακευτικής Σχολής, της Εύης που είναι πτυχιούχος του τμήματος νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Βασίλη που είναι φοιτητής Οικονομικών.

Από τον Ιανουάριο του 2024 είναι σύμβουλος του Υπουργού Υγείας για τον τομέα φαρμάκου και μέλος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης τιμών φαρμάκων Υπουργείου Υγείας.

Αναπλ. Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών με τη Ν.Δ. στις εκλογές του Ιουνίου του 2023.

 

Πολιτική Δραστηριοποίηση

Από τα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε ηγετικό στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ.

Διατέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής (2010-2014).

Αντιπρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» (2005-2009).

Σύμβουλος των υπουργών υγείας για θέματα φαρμακευτικής πολιτικής (2013-2015, 2021-2023).

Συνεργάτης της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων  της Ν.Δ. (2000-2009).

Μέλος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Εκλέκτορας Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Μέλος της Οργάνωσης « Φαρμακοποιοί του κόσμου», Μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ), Μέλος της Εθνικής Οργάνωσης Πολυτέκνων Αθηνών (ΕΟΠΑ), Μέλος της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης ΑΧΕΠΑ.

 

Κοινωνική Δραστηριοποίηση

Από τα εφηβικά του χρόνια ασχολείται με τα δρώμενα των Τοπικών Κοινωνιών και συμμετέχει ενεργά σε φορείς και συλλόγους της πόλης που γεννήθηκε.

Ιδιαίτερη είναι η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό. Ήταν αθλητής της ομάδας μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου (Γ.Σ.Π), ο οποίος τον τίμησε με τη θέση του Προέδρου της ΚΑΕ Γ.Σ.Π στην Α1 εθνική κατηγορία. Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της ομάδας.

Πάντα ευαισθητοποιημένος, συμμετέχει με κάθε ευκαιρία σε εθελοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες.

 

Πατριωτική Δράση

Έχοντας βαθειά αγάπη για την πατρίδα, αγωνίστηκε επί σειρά ετών για τα εθνικά θέματα και υπήρξε Πρόεδρος της Συντονιστικής Φοιτητικής Ενώσεως Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΣΦΕΒΑ), Πρόεδρος της Εθνικής Νεολαίας Βορείου Ηπείρου (ΕΝΒΗ) και Μέλος Δ.Σ. Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Από το 2005 είναι Πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών.

Πάντα στο πλευρό των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και αρθρογραφεί με κάθε ευκαιρία για την προστασία του Ελληνισμού και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων του στις πατρογονικές εστίες.

Μπάμπης Καραθάνος

Μπορούμε να πάμε επιτέλους την Ελλάδα μπροστά!

Από πολύ νέος ασχολήθηκα με τα κοινά. Αγωνίστηκα πάντοτε από την πλευρά του δίκαιου. Προσπαθώ από κάθε θέση και δραστηριότητα να προσφέρω πάντα με θετικό τρόπο στους συμπολίτες μου και στην πατρίδα μου η οποία τα τελευταία χρόνια υποφέρει. Πιστεύω ότι η πατρίδα μας, χρειάζεται Έλληνες πολίτες – πατριώτες με θέληση και όρεξη να τη βοηθήσουν να ορθοποδήσει. Να βάλουν πλάτη για να ξεπεράσει τα εμπόδια που την κρατούν δέσμια χρόνιων παθογενειών και ιδεοληψιών που βολεύουν τους λίγους βολεμένους και δημιουργούν συνεχώς αδιέξοδα για τους υπόλοιπους. Για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να μείνουν εδώ και να χτίσουμε μαζί μια νέα Ελλάδα βασισμένη σε αξίες και αρχές, με ισονομία, ισοπολιτεία και ευκαιρίες για όλους. Για τους στόχους αυτούς εργάζομαι καθημερινά ως ενεργός πολίτης. Το μέλλον της Ελλάδας απαιτεί θέληση και όραμα!