Συνέντευξη για την Πρώτη Περιστερίου ΙΙ

Συνέντευξη για την Πρώτη Περιστερίου ΙΙ

Μπάμπης Καραθάνος: Προτεραιότητα μου η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων μας στη Δυτική Αθήνα

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από το δυστύχημα στα Τέμπη και η κοινή γνώμη συνεχίζει να είναι σοκαρισμένη από το γεγονός αυτό. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν απώλεια για τη Νέα Δημοκρατία. 

Ο Πρωθυπουργός, εν μέσω φημολογιών που δίνουν πιθανή ημερομηνία των επερχόμενων εκλογών για τις 21 Μαΐου, επιχειρεί μια ακόμα φυγή προς τα εμπρός. Πιστεύετε ότι θα καταφέρει η Νέα Δημοκρατία να ανακτήσει το χαμένο έδαφος ή θα αναγκαστεί να επεξεργαστεί και το σενάριο της κυβέρνησης συνεργασίας;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το γεγονός αυτό θα παραμείνει στο δημόσιο διάλογο για σημαντικό χρονικό διάστημα. Το σοκ ήταν πολύ μεγάλο. Η κοινή γνώμη εκφράζει απόλυτα δικαιολογημένα θυμό. Είδαμε διαδηλώσεις με μεγάλο αριθμό διαδηλωτών να εκφράζουν τη δυναμική του βούληση για αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του κράτους και εξάλειψης των χρόνιων παθογενειών που ταλαιπωρούν τη χώρα μας για δεκαετίες. Είναι βέβαιο ότι ο Πρωθυπουργός έχει λάβει το μήνυμα. Ο Πρωθυπουργός έχει σαφή εικόνα και άριστη γνώση των δομικών προβλημάτων και των αδυναμιών στο Κράτος μας, αλλά και στη χώρα μας εν γένει. Και είναι προσηλωμένος στην αντιμετώπισή τους με σχέδιο, αλλά και με ισχυρή πολιτική βούληση. Πιστεύω ότι οι συμπολίτες μας αναγνωρίζουν την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ώστε να ξεπεράσει με δομημένο τρόπο τις παθογένειες του κράτους και αυτό φαίνεται από την μικρή απώλεια πρόθεσης ψήφου που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Είναι απώλεια που οφείλεται στο θυμό και είναι δικαιολογημένη. Είναι απόρροια του θυμού που απευθύνεται οριζόντια σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν τα τελευταία 40 χρόνια. Όμως οι πολίτες επίσης γνωρίζουν ότι ο Πρωθυπουργός είναι προσηλωμένος στην ανάταξη της χώρας  μας σε κάθε τομέα. Είτε αυτό αφορά τη θωράκιση της χώρας, είτε αφορά την οικονομία και την αγορά εργασίας, είτε αφορά τις παθογένειες του κράτους και τα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης, είτε αφορά τα εισοδήματα τους, την υγεία τους κ.α. Πιστεύω λοιπόν ότι όταν έρθει η ώρα της κάλπης όλοι όσοι επιθυμούν επίσης ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και τα παιδιά τους θα λειτουργήσουν με συναίσθημα ευθύνης και θα δώσουν αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία καθώς είναι η μόνη επιλογή που μπορεί όπως έχει αποδείξει, να πάει τη χώρα μπροστά.

Ας πάμε τώρα στη δική σας υποψηφιότητα. Σε προηγούμενη συνέντευξη σας έχετε τονίσει ότι στις επερχόμενες εκλογές είναι καλό να στηριχθούν τοπικοί υποψήφιοι καθώς ζουν τα προβλήματα καθημερινά από κοντά.

Είναι αλήθεια αυτό που λέτε, πράγματι ορισμένα πράγματα είναι αυταπόδεικτα. Σαφώς ένας πολιτικός που ζει τα προβλήματα στην καθημερινότητα του αποκτά σημαντικό κίνητρο να αναμετρηθεί μαζί τους και να προσφέρει λύσεις. Με αυτό στο μυαλό μου προτείνω στους συμπολίτες μας της Δυτικής Αθήνας να πράξουν το λογικό και το ωφέλιμο για τη Δυτική Αθήνα. Να στηρίξουν υποψήφιους που ζουν, εργάζονται και προέρχονται από εδώ. Ζητώ και εγώ τη στήριξη τους καθώς πιστεύω ότι έχω να δώσω πολλά στον τόπο μου. Αυτός είναι και ο λόγος που θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση τους. Πιστεύω βαθιά ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να αναβαθμίσουμε τις πόλεις μας και μαζί τη ζωή μας.

Ποιες είναι οι δικές σας προτεραιότητες για τη Δυτική Αθήνα;

Οι προτεραιότητες μου είναι συνυφασμένες με την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων μας που ζούμε στη Δυτική Αθήνα. Η εμπέδωση του συναισθήματος  της ασφάλειας, η βελτίωση των υποδομών υγείας, η ίδρυση ενός παιδιατρικού νοσοκομείου στις εγκαταστάσεις του Γ.Ν. «Η Αγία Βαρβάρα», η επέκταση του metro και στους υπόλοιπους δήμους της Δυτικής Αθήνας, μετά την Πετρούπολη και στους Αγίους Αναργύρους και στο Καματερό, η αστική περιβαλλοντική αναβάθμιση  και η αύξηση του μερίσματος στην ανάπτυξη που θα κατευθυνθεί στη Δυτική Αθήνα είναι οι βασικές μου προτεραιότητές. Θέλω λοιπόν να στείλω στους συντοπίτες μου ένα μήνυμα. Είμαι εδώ και θα είμαι εδώ για να εργάζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για τις ανάγκες μας. Για τις ανάγκες των πολιτών της Δυτικής Αθήνας.

 

Σας εύχομαι καλή επιτυχία

Σας ευχαριστώ!