Nα φτιάξουμε έναν νέο εθνικό πλούτο.
Θέλω μέρισμα ανάπτυξης στα Δυτικά.

Μετά τη δεκαετή οικονομική κρίση που γονάτισε επιχειρήσεις, νοικοκυριά και χτύπησε σφοδρά τους νέους ανθρώπους η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε μέσα σε διάστημα τριών χρόνων να βγάλει τη χώρα από τη δημοσιονομική επιτήρηση και να διατηρήσει, παρά τις δύο μείζονες κρίσεις (υγειονομική και παγκόσμια ενεργειακή) την ελληνική οικονομία σε τροχιά μεγέθυνσης.

Ειδικά στα δυτικά προάστια της Αθήνας βιώσαμε έντονα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Η ανεργία εκτοξεύθηκε, πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν άντεξαν, οι εργασιακές σχέσεις απορυθμίστηκαν. Τώρα, και ενώ όλα έδειχναν το φως στο τούνελ, ο πληθωρισμός που σαρώνει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες χτυπά ξανά τα εισοδήματα.

Η πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε λόγω των συνεπειών του πολέμου, είναι μεγάλη. Το 2015 πήραμε το μάθημα μας. Τίποτα δεν πρόκειται να καταφέρουμε με τους λαϊκισμούς και τις άκρατες υποσχέσεις. Οφείλουμε λοιπόν να κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες της μιζέριας και του λαϊκισμού.

Πιστεύω ειλικρινά ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να βγάλει τη χώρα στο ξέφωτο. Το απέδειξε με τους χειρισμούς του στην πρώτη φάση της πανδημίας όταν ολόκληρος ο πλανήτης βρισκόταν σε αχαρτογράφητα νερά. Όταν όλοι προέβλεπαν κατάρρευση του ΕΣΥ, κατάφερε να κάνει την Ελλάδα παράδειγμα προς μίμηση για ολόκληρο τον κόσμο.

Τώρα, καλούμαστε να μετατρέψουμε ακόμα μια κρίση σε ευκαιρία: Να παράξουμε έναν ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ που θα αναδιανεμηθεί δίκαια σε ολόκληρη την κοινωνία και στα Δυτικά Προάστια. Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας, την καινοτομία, τη μείωση των φόρων, την ενθάρρυνση των επενδύσεων, την αξιοποίηση των τεχνολογιών και των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων.

-Οι βάσεις για να πετύχουμε έχουν ήδη τεθεί: Οι φόροι μειώνονται, ο βασικός μισθός αυξήθηκε, η επιχειρηματικότητα ενισχύεται, ο ψηφιακός μετασχηματισμός των κρατικών υπηρεσιών ήδη υλοποιείται, η Ελλάδα μετατρέπεται σε κρίσιμο ενεργειακό κόμβο της ΕΕ, μεγάλες ξένες επιχειρήσεις ξεκίνησαν ήδη να επενδύουν στην Ελλάδα (Microsoft, Pfizer, Cisco, Teamviewer κ.α.).

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» ήταν από τα πρώτα που ενέκρινε η ΕΕ και μπορεί να κινητοποιήσει πόρους €59,81 δισ. για να βάλει την ελληνική οικονομία σε τροχιά μόνιμης ανάπτυξης, να δημιουργήσει 180.000 -200.000 ποιοτικές θέσεις εργασίες έως το 2026 και να αυξήσει κατά 7% το ελληνικό ΑΕΠ.

Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα των αλλαγών εμείς δεν μπορούμε ούτε πρέπει να μείνουμε αμέτοχοι ….

Πιστεύω πραγματικά και δεσμεύομαι προσωπικά να πετύχουμε:

– Μεγαλύτερη υποστήριξη των Δήμων της Δυτικής Αθήνας από την κυβέρνηση

– Ανάπτυξη της πράσινης οικονομίας, επέκταση των υποδομών  ηλεκτροκίνησης και σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

– Έργα ουσίας και βελτίωση της ποιότητας ζωής με το πρόγραμμα ”Αντώνης Τρίτσης”

– Μεγαλύτερη απορρόφηση αναπτυξιακών πόρων για τη Δυτική Αθήνα

– Στήριξη των ιδιωτικών επιχειρήσεων και επενδύσεων στην περιοχή μας

– Περισσότερες, ποιοτικότερες και καλύτερα αμοιβόμενες θέσεις εργασίας

– Ενίσχυση της απασχόλησης για τους νέους.

Η χώρα μας, όπως όλα δείχνουν, τους επόμενους μήνες θα πάρει την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα από τους διεθνούς οίκους αξιολόγησης. Βρισκόμαστε ήδη στον προθάλαμο και θα ήταν ολέθριο λανθασμένες πολιτικές επιλογές να ακυρώσουν αυτές τις προσπάθειες.

Ας μη γελιόμαστε. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ήξερε, ούτε έμαθε πως μπορεί να στηρίξει τη χώρα σε αυτό το διεθνές ανταγωνιστικό οικονομικό περιβάλλον. Δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα μόνο με τα επιδόματα και την ανακύκλωση της μιζέριας. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα τα πληρώσαμε όλοι το ’15 με το τρίτο και πιο άγριο Μνημόνιο.

Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε να πετύχουμε τα χρόνια που έρχονται ένα οικονομικό θαύμα. Να πετύχουμε ένα ΜΕΡΙΣΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ για τα ΔΥΤΙΚΑ που θα μας οδηγήσει οριστικά έξω από την απομόνωση που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Το αξίζουμε, το δικαιούμαστε,  το θέλουμε για τα Δυτικά  μπορούμε να το καταφέρουμε.