ύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες για την εγκληματικότητα, τρεις από τους πέντε πρώτους Δήμους της Αττικής όπου καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά φόβου για επιθέσεις στο δρόμο, ανήκουν στη Δυτική Αττική (Περιστέρι, Ίλιο και Πετρούπολη)

Τα αστυνομικά τμήματα είναι υποστελεχωμένα, η πρόληψη και η καταστολή είναι ανεπαρκείς. Μικρές μαφίες εκμεταλλεύονται τις ελλείψεις λόγω της υποαστυνόμευσης. Κάθε μήνα σημειώνονται 380 – 400 ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις στη Δυτική Αττική (Ίλιον Περιστέρι, Αιγάλεω)

Η Νέα Δημοκρατία έχει διακηρύξει ότι η ασφάλεια θα είναι πρωταρχικός στόχος της επόμενης κυβέρνησης και θα αναλάβει συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες όπως η ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ και η κατάργηση του ν. Παρασκευόπουλου.

Πρώτη υποχρέωση μιας δημοκρατικής Πολιτείας, πρώτη υποχρέωση ενός Κράτους Δικαίου είναι να παρέχει ασφάλεια στους πολίτες, γιατί χωρίς φυσική ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία. Είναι λοιπόν αυτονόητη πολιτική υποχρέωση ενός Κράτους Δικαίου απέναντι στους πολίτες να χτιστεί ξανά η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, για τα δυτικά προάστια διεκδικούμε την εφαρμογή του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου που εκπονήθηκε από το 2014 από την ΕΛ.ΑΣ και εγκαταλείφθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το σχέδιο αυτό προέβλεπε την πλήρη στελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων και την εφαρμογή του σχεδίου εμφανούς αστυνόμευσης στους δήμους Αχαρνών, Φυλής, Περιστερίου, Καματερού-Αγ. Αναργύρων-Ιλίου-Πετρούπολης, Αιγάλεω, Χαϊδάρι-Αγ. Βαρβάρα, με 41 εποχούμενες περιπολίες καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, εκ των οποίων οι 18, από τις 06:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ, σε δύο βάρδιες και οι υπόλοιπες 23, κατά τη διάρκεια της νύχτας από τις 22:00 έως τις 06:00 το πρωί.

Συνολικά, το σχέδιο προέβλεπε ότι στις περιπτώσεις πλήρους ανάπτυξης του αστυνομικού σχεδιασμού, σε ένα 24ωρο, 228 αστυνομικοί από τα τμήματα Τάξης, Ασφάλειας και ΟΠΚΕ θα περιπολούν και θα επιχειρούν τμηματικά στους δήμους της Δυτικής Αττικής.