Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες για την εγκληματικότητα, τρεις από τους πέντε πρώτους Δήμους της Αττικής όπου καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά φόβου για επιθέσεις στο δρόμο, ανήκουν στη Δυτική Αττική (Περιστέρι, Ίλιο και Πετρούπολη)

Τα αστυνομικά τμήματα είναι υποστελεχωμένα, η πρόληψη και η καταστολή είναι ανεπαρκείς. Μικρές μαφίες εκμεταλλεύονται τις ελλείψεις λόγω της υποαστυνόμευσης. Κάθε μήνα σημειώνονται 380 – 400 ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις στη Δυτική Αττική (Ίλιον, Περιστέρι, Αιγάλεω)

Η Νέα Δημοκρατία έχοντας διακηρύξει ότι η ασφάλεια θα είναι πρωταρχικός στόχος της  κυβέρνησης ανέλαβε συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες όπως η ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ σε όλα τα επίπεδα και η κατάργηση – αντικατάσταση στην πράξη του ν. Παρασκευόπουλου με δικαιότερες διατάξεις.

Πρώτη υποχρέωση μιας δημοκρατικής Πολιτείας, πρώτη υποχρέωση ενός Κράτους Δικαίου είναι να παρέχει ασφάλεια στους πολίτες, γιατί χωρίς φυσική ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία. Είναι λοιπόν αυτονόητη πολιτική υποχρέωση ενός Κράτους Δικαίου απέναντι στους πολίτες να χτιστεί ξανά η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών.

Σταθερά σε όλη τη τριετία η κυβέρνηση μας κατάφερε να μειώσει την εγκληματικότητα στη Δυτική Αθήνα. Σύμφωνα, με τα επίσημα στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η μεσαία και χαμηλή εγκληματικότητα που αφορά τα νοικοκυριά στις συγκεκριμένες περιοχές, σήμερα παρουσιάζει μείωση της τάξης 25%, σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2019.

Ήδη πρόσφατα από τον Οκτώβριο του 2022  έχουν αναλάβει υπηρεσία στα Αστυνομικά Τμήματα των συγκεκριμένων περιοχών 54 νέοι αστυνομικοί, οι οποίοι, ενισχύοντας την υφιστάμενη δύναμη, αναμένεται να συνδράμουν ακόμα περισσότερο στις επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών της Δυτικής Αθήνας.