Ασφάλεια Παντού
Ασφάλεια και στα Δυτικά

Από τις προηγούμενες εκλογές του 2019 είχα επισημάνει ότι πρώτη υποχρέωση μιας δημοκρατικής Πολιτείας, πρώτη υποχρέωση ενός Κράτους Δικαίου, είναι να παρέχει ασφάλεια στους πολίτες, γιατί χωρίς φυσική ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία.

Είναι λοιπόν αυτονόητη υποχρέωση ενός Κράτους Δικαίου απέναντι στους πολίτες να χτιστεί ξανά η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών. Να υπάρχει ασφάλεια ΠΑΝΤΟΥ.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά από μια δύσκολη περίοδο δεκαετούς οικονομικής κρίσης ανέδειξε τα κρίσιμα ζητήματα ασφάλειας. Προχώρησε στην κατάργηση του αναχρονιστικού νόμου Παρασκευόπουλου και στην αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα. Αναλήφθηκαν θεσμικές πρωτοβουλίες για τις δημόσιες συναθροίσεις, την ανομία στα Πανεπιστήμια, τη θωράκιση του Έβρου.

Έγιναν πολλά τα τελευταία χρόνια για την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας στους πολίτες, Χρειάζονται όμως να γίνουν ακόμα περισσότερα.

Μεγάλα ζητήματα, όπως η ενδοοικογενειακή βία, η σχολική βία, η αθλητική βία, η επικίνδυνα ογκούμενη εγκληματικότητα ανηλίκων, η δράση του οργανωμένου εγκλήματος πρέπει να αντιμετωπιστούν. Και τα ζητήματα αυτά δεν αφορούν μόνο την Αστυνομία αλλά και τη Δικαιοσύνη. Αφορούν τους κοινωνικούς θεσμούς και τις υπηρεσίες που πρέπει επιτέλους να κινητοποιηθούν αποτελεσματικά στον τομέα της πρόληψης. Είναι λάθος να τα περιμένουμε όλα από την αστυνομία.

Έγινε προσπάθεια η ΕΛ.ΑΣ να βρεθεί και πάλι δίπλα στους πολίτες. Όμως τα άβατα συνεχίζουν να υπάρχουν… Στα Εξάρχεια, στον Ασπρόπυργο, το Ζεφύρι… Επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι το 50% της εγκληματικότητας στο λεκανοπέδιο ξεκινά από την Δυτική Αττική. Αυτός ο φαύλος κύκλος της παραβατικότητας πρέπει να σπάσει. Και μόνο η ΝΔ μπορεί να το καταφέρει. Είναι άλλωστε γνωστή η απέχθεια του ΣΥΡΙΖΑ στο δόγμα «Νόμος και Τάξη».

Μέχρι τώρα έγιναν πολλά για την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας. Υπήρξαν όμως λάθη και παραλείψεις. Αστοχίες και πισωγυρίσματα. Χρέος όλων μας είναι να πιέσουμε να μην επαναληφθούν.

Απαιτείται λοιπόν μια νέα πολιτική ασφάλειας για τα Δυτικά. Μια πολιτική που θα βασίζεται στους παρακάτω έξι πυλώνες:

1.) Να επαναλειτουργήσει το αστυνομικό τμήμα στο Καματερό

2.) Να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα υποστελέχωσης των τμημάτων

3.) Να επανασχεδιαστούν τα σχέδια δράσης της αστυνομίας στην Δυτική Αθήνα.

4.) Να εντατικοποιηθούν οι πεζές περιπολίες όπως και οι δράσεις των Ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ. Οι πολίτες πρέπει να ξαναδούν αστυνομικούς στις γειτονιές.

5.) Να γίνει εκκαθάριση των άβατων βίας και εγκληματικότητας στην Δυτική Αττική

6.) Συνεχή επαγρύπνηση και τακτική επαναξιολόγηση των επιχειρησιακών αναγκών στις περιοχές της Δυτικής Αθήνας

Προσωπικά γι’ αυτές τις αλλαγές δεσμεύομαι απέναντί σας.  Το αίτημα όλων των πολιτών, από το Ίλιον και την Αγία Βαρβάρα μέχρι το Χαϊδάρι και το Αιγάλεω είναι ένα: Ασφάλεια Παντού. Θέλουμε ασφάλεια στα Δυτικά!